Ozonoterapie
Centrul Maramedical
Dr.Hajji Moncef

Va asteptam la cabinetele noastre!




Metode de administrare.

Metode de administrare.
Cum este administrată ozonoterapia?

Toate metodele de tratament cu ozon sunt efectuate conform unor protocoale de lucru stabilite de Societăţile de ozonoterapie.

Există două tipuri de metode de administrare a amestecului de oxigen-ozon.

Primul tip include metodele cu acţiune generală (sistemică). Acestea sunt:

  1. Autohemoterapia majoră care constă în prelevarea în pungi speciale a unei cantităţi de sânge venos (50-100-150 ml) din vena cubitală şi care este amestecat cu o cantitate egală de ozon de o anumită concentraţie după care este reperfuzată pacientului. Procedura este nedureroasă, nu prezintă nici un risc pentru pacient şi durează în totalitate apoximativ o oră. Pe toată perioada de efectuare a procedurii pacientul este asistat de medic. Autohemoterapia majoră este recomandată în afecţiuni cu caracter mai grav (afectiuni cardiovasculare, boli autoimune, afecţiuni hepatice, în tratamentul anti aging etc).
  2. Autohemoterapia minoră constă în prelevarea a 10-15 ml de sânge venos care este amestecat cu o cantitate egală de ozon de o anumită concentraţie şi este injectată imediat intramuscular. Procedura este trecută în protocolul de lucru pentru tratarea stărilor de deficit imunitar secundar, stări gripale şi alte infecţii virale, afecţiuni dermatologice (acnee).
  3. Insuflaţii rectale cu ozon. După o pregătire prealabilă a pacientului, pe cale rectală se introduce o anumită cantitate de ozon. Procedura are atât o acţiune locală (antiinflamatorie, regenerativă, antiseptică şi de refacere a florei intestinale), cât şi acţiune generală asupra organismului deorece ozonul se absoarbe foarte usor prin mucoasa intestinală. Insuflaţia rectală poate fi o alternativa la autohemoterapia majoră.

Al doilea tip sunt Metodele cu acţiune locală:

  1. Infiltraţiile subcutanate. Cu ajutorul seringi se fac infiltraţii subcutane locale în zonele cu probleme, puncte dureroase, paravertebral, periarticular a unui amestec de oxogen şi ozon în concentraţii mici. Procedura se aplică în afecţiuni dermatologice, reumatologie, probleme de circulaţie periferică, medicină estetică (celulită).
  2. Infiltraţii intramusculare în puncte triger în tratamentul unor afecţiuni reumatismale.
  3. Infiltraţii intraarticulare în cazul unor afecţiuni reumatismale.
  4. Sauna cu ozon.
  5. Utilizarea locală a amestecului de oxigen-ozon în saci hipobarici în tratamentul unor plăgi infectate, ulcere varicoase, în arteriopatii ale membrelor inferioare, boli dermatologice.

Dr. Hajji Moncef

Medic specialist ozonoterapie

Maramedical Bucuresti


Str. Malcoci nr.4 (in incinta Policlinica Rahova), Bucuresti
Telefon: 031 421 16 50

Str. Aleea Raul Sadului nr.1 Policlinica Berceni, Parter, Cabinet 1, Bucuresti
Telefon: 031 432 88 21